Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini, a declarat vineri ca vrea sa fie o "mama buna" pentru toate domeniile pe care le coordoneaza si ca isi doreste ca presa sa se intereseze si de IMM-uri si mediul de afaceri, nu doar de turism.

"Vreau sa fiu o mama buna pentru toate domeniile pe care le coordonez. De cand am venit am fost intrebata doar de turism. Turismul este doar un sector, dar nu e pe primul loc in PIB, IMM-urile sunt in toate domeniile. Nu vreau sa neglijez turismul, care are un potential mare, dar ar fi bine sa ma intrebati si depre IMM si mediul de afaceri", a spus Grapini intr-o conferinta de presa, potrivit MEDIAFAX.

Ea aratat ca miercuri va fi aprobata ordonanta de reorganizare a ministerului, care va functiona dupa aceasta data sub denumirea de Ministerul Economiei, cu atributii egale pentru cele trei portofolii - Energie, Economie, respectiv IMM, Turism si Mediul de Afaceri.

"Si ministrii delegati vor avea drept de initiativa legislativa, singurul aspect care ne diferentiaza este ca directiile suport sunt comune, sunt unice in minister. Bugetul va fi consolidat, iar rolul meu este sa fac politici pentru mediul de afaceri, IMM si turism. Voi lucra strans cu ministrul Vosganian (Varujan Vosganian, ministrul Economiei, n.r.) si Nita (Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, n.r.), politicile trebuie sa le facem impreuna", a spus Grapini.

In cadrul ministerului va fi organizata Autoritatea Nationala de Turism, care va avea personalitate juridica, dar al carui buget va fi coordonat de ministrul delegat. Agentia pentru Implementarea Proiectelor pentru IMM-uri va fi desfiintata.

Citeste si: Grapini: Este posibil ca impozitul forfetar sa fie aplicat din semestrul al doilea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.