Purtatorul de cuvant al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca PNL nu a depus o solicitare oficiala de aderare la familia populara, necesara in vederea demararii procedurii tehnice de afiliere la partidul european.

"Din informatiile detinute de mine in acest moment, PNL nu a depus aceasta solicitare, care trebuie sa fie insotita de o documentatie mai ampla", a afirmat Sasmatzoglou.

Intrebat daca exista discutii intre oficiali PNL si PPE in acest sens, Sasmatzoglou a evitat sa indice clar daca are cunostinta despre astfel de discutii, mentionand insa ca sunt normale in cadru informal si nu pot fi comentate oficial pentru a nu da nastere la speculatii.

Procedura tehnica de aderare la PPE, valabila pentru orice partid din orice tara europeana, necesita ca dupa depunerea solicitarii si documentatiei oficiale de catre reprezentantii acelei formatiuni, aceasta sa fie analizata si dezbatuta intr-un grup de lucru constituit la nivelul PPE, din care pot face parte reprezentanti ai oricarei formatiuni membre.

Ulterior, solicitarea este transmisa Adunarii Politice a PPE, care se reuneste de regula o data la trei luni, in cadrul acestei structuri putand fi formulate si eventuale obiectii oficiale privind aderarea PNL la familia populara de catre reprezentanti ai celorlalte formatiuni afiliate din Romania - PDL, UDMR si PNTCD. Solicitarea este supusa apoi la vot in Adunarea Politica si se decide prin majoritate simpla.

Citeste si: Papahagi: PNL vrea sa intre in PPE! Ce spun reprezentantii liberalilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.