Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, afirma ca Victor Ponta raspunde altceva cand este intrebat despre ordonanta de modificare a Codului Fiscal, "intr-o maniera pur diversionista", dar acesta "a fost prins cu mata in sac" intrucat "a vrut sa scoata castanele din foc cu mana primariilor".

Emil Boc a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca "Victor Ponta dezinformeaza si, intr-o maniera pur diversionista, incearca sa arunce vina in alta parte, incercand sa isi ascunda incompetenta", transmite MEDIAFAX.

"Victor Ponta a fost prins cu mata in sac si acum hotul striga hotul. A vrut sa scoata castanele din foc cu mana primariilor. Eu il intreb pe Ponta unde e OUG de modificare a Codului Fiscal si el imi raspunde de ce nu a adoptat o ordonanta simpla, il intreb un lucru, si el raspunde altceva. In asta consta diversiunea. Ii cer imperativ ca in aceasta saptamana sa adopte ordonanta de urgenta sau simpla de modificare a Codului Fiscal si sa scoata administratiile locale din incertitudine", a spus Boc.

Ponta, despre scandalul taxelor locale: Singurul care a procedat stupid e Boc

El a afirmat ca seful Guvernului stie foarte bine care este diferenta intre o ordonanta de urgenta si una simpla, pentru prima nefiind nevoie de o lege de abilitare, "ci doar de decizia primului ministru si de actul pregatit de Ministerul Finantelor".

"Dovada suprema este proiectul de OUG de modificare a Codului Fiscal aflat pe site-ul Ministerului Finantelor din 21 decembrie 2012 si care nu mai instituia obligativitatea pentru autoritatile locale sa indexeze taxele si impozitele locale cu 16 la suta. Putea da OUG in 21 decembrie, in 27 decembrie, in 4 ianuarie si lasa administratiile locale sa decida asupra taxelor, nu sa lase pe toata lumea in ceata. Minciuna are picioare scurte. Consider ca este vorba de diversiune, ipocrizie si incompetenta, pentru ca altfel nu pot interpreta ce a spus pana acum Ponta, care se face ca nu cunoaste prevederile Constitutiei", a mentionat primarul Clujului.

Guvernul ii explica lui Boc de ce OG pe taxele locale nu a fost adoptata inca

El si-a manifestat regretul ca Victor Ponta, in loc sa recunoasca faptul ca a gresit, "incearca diversiuni de genul «Administratia Prezidentiala nu a semnat decretul de promulgare a legii de abilitare», «fostul premier Emil Boc, profesor de drept constitutional, nu cunoaste legea»".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"Daca Victor Ponta dorea sa respecte promisiunea facuta in 12 decembrie 2012, sa lase primarii sa decida daca indexeaza sau nu taxele locale, putea adopta o OUG. Daca o adopta inainte de 31 decembrie, nu mai trebuia sa convoace Parlamentul in sesiune extraordinara, pentru ca Parlamentul se considera in sesiune pana la sfarsitul lunii decembrie. Daca adopta dupa 1 ianuarie, convoca Parlamentul in sesiune extraordinara si oricum am inteles ca se va convoca Parlamentul pentru buget in 20 ianuarie. E vorba de nepasare, nestiinta sau de vointa de a majora taxele si impozitele locale prin indexare cu mana primarilor. Guvernul spunea ca le-au marit primarii, primarii spuneau ca Ponta si nimeni nu mai stia nimic", a subliniat Emil Boc.

Boc: Ponta nu cunoaste Constitutia, Guvernul putea adopta o OUG privind taxele in 27 decembrie

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El l-a acuzat pe Ponta ca, pentru a-si masca incompetenta in ceea ce priveste gestionarea problemei taxelor si impozitelor locale, "a dat vina pe presedintele Romaniei, care nu are nicio legaura cu subiectul".

Citeste si: Basescu il atentioneaza pe Ponta: Guvernul sa se mentina in limita declaratiilor decente


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.