Fostul presedinte al PDL Emil Boc considera ca PDL si UDMR ar trebui, in mod obligatoriu, sa isi coreleze actiunile in ceea ce priveste motiunile simple sau de cenzura sau la revizuirea Constitutiei, daca nu va exista o opozitie unita, transmite MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, marti, ca PDL si UDMR ar trebui sa se sincronizeze in miscari pentru a putea da si o alta fateta lucrurilor, alta decat cea oferita de majoritatea covarsitoare USL.

"Daca nu se poate o opozitie unita, macar pe actiuni fundamentale, cum sunt motiunile simple, motiunile de cenzura si la revizuirea Constitutiei, PDL si UDMR ar trebui sa se sincronizeze in miscari pentru a putea da si o alta fateta lucrurilor, alta decat cea oferita de majoritatea covarsitoare USL. Este in mod obligatoriu sa se coreleze, daca nu exista o opozitie unita, pe actiunile majore, inclusiv pe problemele fundamentale care vor aparea in Parlament", a spus Boc.

Kelemen Hunor: Nu vom face opozitie unita cu PDL

Intrebat daca este bine pentru PDL ca UDMR a ramas in opozitie, Boc a raspuns ca "nu este nici bine nici rau".

"Noi oricum ne comportam ca un partid de opozitie si este bine ca intr-o tara a UE sa existe o structura a opozitiei consistenta, chiar daca nu este formata dintr-o singura formatiune sau alianta de partide. Oricine ar fi in opozitie ar trebui sa isi coreleze actiunile pe viitor, de la caz la caz si de la profil ideologic la profil ideologic. Intre noi si UDMR este mai usor, pentru ca facem parte din aceeasi familie politica europeana si vor fi mult mai usor de sincronizat actiunile", a spus Boc.

Premierul Ponta a anuntat, luni, ca decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.