Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, miercuri, ca ARD cere Guvernului ca la rectificarea bugetara sa aloce fonduri pentru plata beneficiarilor pe POSDRU.

Potrivit MEDIAFAX, Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii in Guvernul Boc, a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca oameni din cinci orase beneficiari ai programului POSDRU au iesit in strada si risca sa-si piarda locurile de munca din cauza modului in care Guvernul a administrat fondurile europene.

"Ca fost ministru al Muncii pe o perioada de patru luni, atrag atentia Guvernului Ponta ca la sase luni de la preluarea puterii nu are nicio scuza sa invoce greaua mostenire pe POSDRU", a spus Sulfina Barbu.

Ea a sustinut ca Guvernul Ponta a preluat planul de masuri al PDL in acest domeniu si l-a asumat in fata Comisiei Europene si daca l-ar fi aplicat nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie.

"In perioada in care am condus ministerul Muncii au fost rambursati de la Comisia Europeana pe POSDRU 190 de milioane de euro", a adaugat Barbu, aratand ca atrage atentia lui Victor Ponta ca in aceasta perioada a depus programul pe Nokia la Comisia Europeana si 2,9 milioane de euro vor veni pentru cele 3.300 de persoane disponibilizate.

Barbu a mai spus ca ii solicita premierului sa faca public stadiul aplicarii planului de masuri pentru remedierea deficientelor identificate la nivelul POSDRU si sa dea explicatii public beneficiarilor acestui program care sunt in strada.

"ARD cere Guvernului dezintegrarii ca la rectificare sa aloce fonduri pentru plata beneficiarilor pe POSDRU, adica 400 de milioane de euro", a mai spus Barbu, adaugand ca solicita si implementarea imediata a masurilor convenite cu reprezentantii CE, astfel incat sa fie deblocate fondurile europene.

Peste 300 de beneficiari ai proiectelor finantate din POSDRU participa miercuri la marsul de protest din Capitala, acestia spunand ca blocarea platilor din cadrul programului va duce la falimentarea a sute de organizatii si se vor pierde aproximativ 100.000 de locuri de munca.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Protestatarii s-au adunat in fata Bibliotecii Universitare din Capitala, de unde au plecat in mars pe traseul Ministerul Muncii, Guvern, Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.