Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni dimineata, intrebat cum comenteaza aparitia in presa a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar inaintea campaniei electorale, ca nimic nu este intamplator in aceste saptamani, el adaugand ca justitia trebuie sa-si faca datoria.

Potrivit MEDIAFAX, intrebat cum comenteaza aparitia in presa a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar inaintea campaniei electorale, Blaga a raspuns, zambind: "Nimic nu e intamplator in saptamanile astea".

El a mai spus ca exista o declaratie din partea CSM, iar justitia trebuie sa isi faca treaba.

Inspectia Judiciara a CSM s-a sesizat din oficiu, sambata, in urma aparitiei in presa a unor interceptari privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificand daca procurorul Marian Drilea a respectat procedurile in dosarul fostului sef al Fiscului, atasand convorbiri care nu au legatura cu cauza.

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat pe site-ul institutiei un comunicat "referitor la sesizarea din oficiu a Inspectiei Judiciare cu privire la aparitia in mass-media a unor transcrieri provenite din presupuse interceptari ale unor convorbiri telefonice efectuate in dosarul penal in care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Sorin Blejnar".

"Ca urmare a aparitiei in mass-media a unor fragmente din presupuse interceptari efectuate in dosarul penal in care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Sorin Blejnar, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, demarand verificari prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata", se arata in comunicat.

Citeste si: Ponta: De ce nu s-a sesizat CSM si in cazul stenogramelor in care apaream eu?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.