Discutiile dintre presedintele Traian Basescu si fostul sef al ANAF Sorin Blejnar au vizat recuperarea datoriilor catre stat ale companiei Rompetrol.

Administratia Prezidentiala a transmis, vineri seara, un comunicat de presa in care face o serie de precizari referitor la aparitia in presa a interceptarii unor convorbiri telefonice dintre presedintele Traian Basescu si fostul presedinte al Agentiei Naționale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.

Presedintia precizeaza ca "este vorba despre trei interceptari telefonice" dintre presedintele Traian Basescu si Sorin Blejnar, scrie MEDIFAX.

"Discutiile au vizat recuperarea datoriilor pe care compania Rompetrol le are fata de statul roman in contextul in care combaterea evaziunii fiscale si colectarea creantelor la bugetul de stat au facut obiectul unei hotarari a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) din 28 iunie 2010, iar presedintele Romaniei este si presedintele CSAT", se arata in comunicat.

Potrivit comunicatului semnat de Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu, recuperarea datoriilor companiei Rompetrol fata de statul roman a constituit si subiect de discutii la cel mai inalt nivel intre presedintele Basescu si presedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, in cadrul celor doua vizite pe care seful statului le-a facut la Astana (Kazahstan) in anul 2010 (2 - 3 martie 2010 si, respectiv, 1 - 2 decembrie 2010), in conditiile in care compania Rompetrol a fost achiziționata de compania KazMunayGas, deținuta de statul Kazahstan.

"O lectura onesta a discutiilor indica faptul ca domnul presedinte Traian Basescu discuta cu domnul Sorin Blejnar despre recuperarea datoriilor companiei Rompetrol fata de statul roman", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.