Premierul Victor Ponta a spus, vineri, ca anul acesta a existat riscul ca Academia de Politie sa nu mai organizeze examen de admitere, deoarece nu au fost asigurate fonduri anterior.

"Exista riscul ca anul acesta la Academia de Politie sa nu se mai organizeze examen de admitere. Sper ca de anul viitor sa gasim resurse finaciare pentru a avea si mai multi studenti, pentru ca in Romania este nevoie de politisti", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX; dupa ce a participat la depunerea juramantului militar de catre studentii din anul I de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

In acelasi timp, primul ministru a dat asigurari ca exista fonduri pentru ca promotia care a absolvit in 2012 sa inceapa activitatea incepand cu data de 1 decembrie.

"Mi-as fi dorit ca absolventii din 2012 sa fi fost angajati mai devreme, insa, inaintea lor, am avut de incadrat promotia din 2011", a precizat Ponta.

Premierul Victor Ponta a transmis studentilor din primul an al Academiei de Politie ca se va incerca rezolvarea problemelor cu care se confrunta politistii, aratand ca acestia i s-au plans, cand lucra ca procuror, de faptul ca benzina este insuficienta, iar legea protejeaza mai mult infractorii.

"A fost ales un drum in care, de foarte multe ori, cand va fi foarte cald afara si noi vom sta la umbra ei vor fi in misiuni, cand va fi foarte frig vor fi in misiuni in timp ce noi stam acasa, la caldura, iar duminica, cand cei mai multi dintre noi stam cu familiile, dumneavoastra veti putea fi convocati pentru misiuni neasteptate si speciale. Un drum greu si dificil, dar de care sunt convins ca veti fi mandri si il veti considera ca drumul corect pe care un tanar trebuie sa mearga in viata", a spus Ponta.

El a afirmat ca, in calitate de procuror, a lucrat multi ani cu politisti si ofiteri si ca niciunul nu i s-a plans vreodata de dificultatea vietii de politist, ci au reclamat ca exista legi care il favorizeaza mai mult pe infractor, ca benzina din masini se termina in prima saptamana si ca de multe ori politistii merg dupa hoti cu propriile resurse sau fiind sprijiniti de alti cetateni.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.