Premierul Victor Ponta va demisiona doar daca demisioneaza si presedintele, pentru a declansa alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate.

Ponta a facut referire la conflictul generat de participarea la Summitul European, fara sa aduca vorba de propriile probleme datorate acuzatiilor de plagiat. Premierul a oferit asigurari ca in momentul in care presedintele Basescu demisioneaza, si Guvernul USL va demisiona, astfel incat sa fie organizate alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate.

"Eu as face o alta propunere pentru presedintele Basescu: daca demisionam amandoi si mergem la oameni, ei pot sa decida. Insa presedintele sta ascuns acolo la Cotroceni si zice: nu, intai sa va dati voi toti demisia, eu nu plec niciodata! In mod onest si sincer, putem sa avem o asemenea solutie, a intoarcerii la oamen", a spus Ponta, citat de mediafax.ro.

Iliescu: Disputa dintre Basescu si Ponta se poate rezolva prin suspendare

"Din punctul meu de vedere, daca presedintele accepta, putem amandoi sa ne punem demisia pe masa si sa mergem ca oamenii sa decida", a mai spus Ponta.

El a precizat ca, daca presedintele nu accepta varianta demisiei, va solicita Parlamentului ca, "incet-incet, sa rezolve" toate problemele dintre Guvern si Presedintie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.