Politica 23 Mai 2012 12:25
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in timpul vizitei la militarii romani din Afganistan, ca fortele romanesti vor pleca din zona atunci cand situatia va arata ca vietile pierdute nu au fost in zadar.

"Ne respectam angajamentele. (...) Am venit impreuna, o sa plecam impreuna atunci cand situatia de aici va arata ca eforturile, pana la urma vietile pierdute nu au fost pierdute in zadar", a spus Ponta, citat de mediafax.ro.

NATO: Retragem trupele din Afghanistan dar sustinem in continuare Kabulul

Delegatia premierului Ponta a vizitat marti dimineata militarii romani aflati in provincia Zabul din Afghanistan.

Membrii delegatiei s-au intalnit cu militarii Batalionului 2 Manevra dislocati in baza militara inaintata Bullard, iar cu cei ai Batalionului 1 Manevra si cu colonelul Adrian Tonea, comandantul contingentului national din Provincia Zabul, in baza militara inaintata Apache, unde a fost organizat si un stand de prezentare a tehnicii folosite de militarii romani in acest teatru de operatii.

In partea a doua a zilei, membrii delegatiei s-au deplasat la Kandahar, unde au avut o intrevedere cu comandantul Comandamentului Regional de Sud al Fortei Internationale de Asistenta de Securitate (ISAF), generalul-maior american James Huggins, cu care au discutat despre colaborarea deosebita dintre militarii romani si cei ai tarilor partenere in cadrul ISAF, precizeaza MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.