Fostul presedinte a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Crinuta Nicoleta Dumitrean, a intrat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), dupa ce s-a constatat ca nu poate justifica peste 150.000 euro.

Agentia Nationala de Integritate cere comisiei de specialitate a Curtii de Apel Bucuresti sa controleze veniturile care au fost realizate in perioada in care Dumitrean a fost presedinte ANRP, director adjunct la INA si director in cadrul APIA.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unei diferente semnificative, in cuantum de 627.105 lei
(aproximativ 152.634,99 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de Crinuta Nicoleta Dumitrean in perioada exercitarii functiilor de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (8 octombrie 2009 - 5 octombrie 2011), director general adjunct in cadrul Institutului National de Administratie (30 aprilie 2009 - 8 octombrie 2009) si director in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (17 iulie 2006 - prezent).

Crinuta Nicoleta Dumitrean a fost informata in 30 mai 2011, 19 decembrie 2011 si, respectiv, 3 aprilie 2012 despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, aceasta depunand la dosar un punct de vedere, se arata intr-un comunicat de presa al ANI, citat de MEDIAFAX.

In urma verificarilor, ANI a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii de catre Crinuta Nicoleta Dumitrean a functiilor de presedinte al ANRP, director general adjunct al INA si director in cadrul APIA.

Totodata, intr-un alt dosar de evaluare, inspectorii de integritate au constatat ca, in perioada 30 aprilie 2009 - 5 octombrie 2011, Dumitrean s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat, simultan, functiile de director (functie publica de conducere) in cadrul APIA, director general adjunct al INA si presedinte, cu rang de secretar de stat, al ANRP, precum si calitatea de comerciant persoana fizica, in perioada 7 martie 2008 - 3 februarie 2011.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.