Prim-ministrul Emil Boc l-a propus oficial pe Cristian Diaconescu, presedinte de onoare al UNPR, pentru functia de ministrul al Afacerilor Externe. Propunerea a fost aprobata de presedintele Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi din functia de ministru de Externe si pentru numirea in acest post a lui Cristian Diaconescu.

Diaconescu si-a depus juramantul de investire in functie in seara de joi. Citeste si ce a declarat presedintele Traian Basescu in cadrul acestei intalnirii.

Cristian Diaconescu este vicepresedintele Senatului, iar din 2010 pana in prezent este presedintele UNPR. Acesta a mai ocupat functia de ministrul de Externe in perioada 2008-2009 si cea de ministru al Justitiei in perioada martie 2004 – decembrie 2005.

Anterior numirii oficiale, liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat ca este potrivita o eventuala numire a lui Cristian Diaconescu la MAE, potrivit HotNews.ro.

Sever Voinescu, vicepresedintele PDL, a declarat ca “sunt sanse mari” ca Diaconescu sa fie propus pentru functia de ministru de Externe.

Pe de alta parte, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat la TVR ca la MAE este bine sa fie numit ca ministru un om liber, iar "din pacate, Cristian Diaconescu, nu este liber, fiind membru UNPR", desi are certe calitati diplomatice si e „frumusel si elevat”, scrie realitatea.net.

Numirea lui Diaconescu la MAE vine dupa ce ieri Teodor Baconschi a fost revocat din functie de catre premierul Emil Boc din cauza unor afirmatii facute la adresa protestatarilor.

"Regret unele deparaje si stangii verbale ale colegilor mei si le cer scuze publice protestarilor. Am decis sa inaintez demiterea ministrului de Afaceri Externe, Teodor Baconschi, si o voi inainta spre semnare si presedintelui Traian Basescu", a spus Boc in cadrul timpul sesiunii parlamentare extraordinare de luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.