Emil Boc a inaintat demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, in urma unor declaratii facute la adresa protestatarilor.

Baconschi a declarat ca a fost demis prin telefon. "Ma aflu la Bruxelles pentru lucrarile Consiliului de relatii externe, am primit un telefon de la dl Emil Boc, care m-a anuntat ca nu are sa-mi faca niciun repros pe linie guvernamentala, dar politic socoteste ca e cazul sa ceara revocarea mea. Eram in cursul diminetii, pe la 11. Inteleg ca nu a fost formalizata in BPN al PDL o cerere din partea partidului. Socotesc ca mi-am facut cu toata energia si competentia datoria de a reprezenta interesul national, intr-o perioada de grave perturbatii", potrivit realitatea.net.

El a fost revocat pentru declaratiile facute, premierul facand deja inaintarea demiterii catre presedinte.

"Regret unele deparaje si stangii verbale ale colegilor mei si le cer scuze publice protestarilor. Am decis sa inaintez demiterea ministrului de Afaceri Externe, Teodor Baconschi, si o voi inainta spre semnare si presedintelui Traian Basescu", a spus Boc, potrivit declaratiilor facute in timpul sesiunii parlamentare extraordinare.

Declaratiile in cauza au fost publicate de catre ministrul de Externe pe blogul sau: "Anul care incepe va fi crucial pentru Romania. Optiunea e simpla: reforma, responsabilitate, siguranta sau regres, populism, domnia batei. Alegerea o va face insa Romania vrednica, Romania care munceste, Romania insetata de viitor, nu mahalaua violenta si inepta incolonata, ca minerii odinioara, in spatele mostenitorilor Securitatii".

Un posibil inlocuitor al lui Baconschi ar urma sa fie Cristian Diaconescu, presedinte de onoare al UNPR, potrivit ziuadecj.ro. Diaconescu a mai fost ministru de Externe, tot in Guvernul Boc.

De asemenea, un alt inlocuitor poate fi Bogdan Aurescu, secretarul de stat in MAE, potrivit unor surse citate de mediafax.ro. Aurescu s-a remarcat prin finalizarea cu succes a unor importante dosare de politica externa. De asemenea, presedintele Traian Basescu a exprimat aprecieri publice la adresa secretarului de stat in MAE.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Intrebat de jurnalisti prezenti la Parlament, premierul Emil Boc nu a inaintat niciun nume pentru functia de ministrul al Externelor, afirmand ca propunerile trebuie discutate cu partidele, coalitia si opozitia dupa care va fi facut public.

Citeste si alte declaratii facute in cadrul sesiunii parlamentare extraordinare:

Antonescu: Protestatarii vor un alt presedinte, guvern si un alt Parlament

Boc, in Parlament: Confruntarea politica trebuie sa fie inlocuita de competitie

Ponta: Propunerile noastre sunt un Guvern de tehnocrati si alegeri anticipate

Geoana propune invitarea lui Basescu in Parlament


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.