Presedintele Basescu a declarat, joi, ca a primit miercuri o scrisoare din partea CE prin care Comisia informeaza ca nu va mai finanta din bani europeni un proiect privind constructia unui tronson de autostrada deoarece castigatorul licitatiei a fost desemnat de catre o instanta judecatoreasca.

Presedintele a precizat, la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, ca este vorba despre un tronson de autostrada de pe coridorul paneuropean 4, iar unul dintre cei care a pierdut licitatia a contestat decizia comisiei de evaluare in instanta si a castigat.

Seful statului a calificat acest lucru ca fiind unul foarte grav, in conditiile in care este vorba despre o a doua astfel de atentionare primita din partea Comisiei Europene.


"Noi nu va mai finantam proiectele in care justitia a stabilit cine este castigatorul", a prezentat Traian Basescu mesajul primit de la Bruxelles.

El a adaugat ca reactia CE este una de neincredere privind modul in care se castiga licitatiile in instanta, in pofida deciziilor luate de comisiile de specialisti, care adesea sunt supervizate de catre Bruxelles in stabilirea castigatorilor.

"S-a mers prea departe", a aratat presedintele.

"Bruxelles-ul a spus «Spalati-va pe cap cu castigatori stabiliti in felul acesta!»", a mai afirmat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.