Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a trimis o scrisoare deschisa premierului Emil Boc prin care cere demiterea ministrului Funeriu pentru rezultatele foarte slabe inregistrate la examenul de Bacalaureat de anul acesta.
De asemenea, deputatul PSD cere demiterea tuturor inspectorilor scolari din judetele care nu au reusit sa obtina o promovabilitate de peste 50% si a tuturor directorilor ale caror licee s-au situat sub baremul de 50% promovabilitate la BAC.

Avem cele mai proaste rezultate la examenul de Bacalaureat din ultimii 20 de ani. Atunci cand mai bine de jumatate dintre elevi nu reusesc sa ia examenul, esecul nu mai apartine copiilor, profesorilor sau parintilor. Este esecul intregului sistem de invatamant si al celor care au gestionat educatia romaneasca in anii pe care acesti elevi i-au petrecut pe bancile scolii. Cu toate acestea, la o saptamana dupa afisarea celor mai proaste rezultate inegistrate la BAC in ultimii 20 de ani, nimeni nu a venit in fata sa isi prezinte demisia. Nimeni nu isi asuma in vreun fel responsabilitatea pentru acest dezastru national. Ministrul Funeriu este cel care a gestionat acest dezastru, el este primul care trebuie sa plece”, scrie Valeriu Zgonea pe blogul sau.


Vicepresedintele PSD acuza atitudinea triumfalista a conducerii Ministerului Educatiei, care a prezentat rezultatele la examenul de Bacalureat ca pe un succes al actualei administratii. In scrisoare - care poate fi consultata sau descarcata de pe www.zgonea.ro - Valeriu Zgonea ii mai cere premierului sa ia masuri urgente pentru a veni in sprijinul elevilor care nu au reusit sa promoveze examenul, avand in vedere numarul lor foarte mare si efectele sociale pe care aceste rezultate le-ar putea avea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.