Adrian Nastase critica dur reforma incompetentei lui Funeriu, care prin experimentele sale stupide a distrus viitorul a mii de romani.

Nastase sustine ca singurul scop al lui Funeriu a fost acela de a demonstra ca sistemul educational are probleme, totul pentru a-si justifica pseudo-reforma promovata prin forta, astfel devenind un pericol national. [BACALAUREAT 2011: Cea mai slaba promovabilitate din ultimii 20 de ani]

Acest ministru a sacrificat o generatie fara a-i oferi nicio sansa sau oportunitate de a alege, de a protesta, de a-si exprima opinia (eu nu stiu cand, anii trecuti, domnul ministru i-a informat pe cei care au dat acum examenul de Bac ca ei vor fi „cobaii” intransigentei sale). Mandria afisata acum si curajul de a distruge vietile unor tineri, proaspat cetateni (multi dintre ei se afla la varsta majoratului) sunt descalificante. Acest guvern a coborat stacheta responsabilitatii si a umanitatii atat de jos incat Romania se afla in cea mai neagra perioada a istoriei sale”, scrie Nastse pe blog.

Ceea ce este si mai revoltator in comportamentul ministrului Educatiei este atitudinea satisfacuta in fata unui dezastru national si nesimtirea de a afirma ca “pentru prima data in istorie romanii isi castiga diploma cinstit” – o atitudine care aminteste de Traian Basescu si afirmatia sa in care spunea ca „scoala produce tampiti”. – Cu toate astea nu putem sa nu ne miram, mai ales ca vedem ca fiica presedintelui, acum europarlamentar, este o semi-analfabeta – oare EBA ce facea la BAC?

  • Problema banilor din Educatie

Nastase prezinta o serie de probleme care ar putea intr-un fel sa justifice situatia dezastroasa in care Romania a ajuns astazi in materie de educatiei:

• Anul acesta bugetul educatiei este de 2,73% din PIB; legea prevede 6%; este cea mai slaba finantare din ultimii 20 de ani si din Europa la acest moment!!
• Salariile profesorilor au scazut cu pana la 60% si au fost afectate si de cresterea TVA si a tuturor preturilor;
• Profesorii sunt ignorati, batjocoriti si alungati nu doar din sistem, ci si din tara;
• Scoala a fost puternic politizata; majoritatea directorilor urmaresc acum interesele partidului portocaliu si nu pe cele ale elevilor si ale comunitatii;
• In ultimii 7 ani, ministrii educatiei au fost: Mircea Miclea (PDL, 11 luni), Mihail Hardau (PDL, 17 luni), Cristian Adomnitei (PNL, 30 luni), Anton Anton (PNL, 3 luni), Ecaterina Andronescu (PSD, 9 luni), Emil Boc (PDL, 3 luni), Daniel Funeriu (PDL).

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Funeriu nu are rusine...desi are doar 11 clase


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.