Fostul candidat la Presedintie in 2009, Constantin Ninel Potirca, a fost deferit justitiei de procurorii anticoruptie, pentru evaziune fiscala de peste 18 milioane de lei si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii antirocuptie de la Biroul teritorial Targu Jiu l-au deferit justitiei pe fostul candidat la presedintie, Constantin Ninel Potirca, asociat si administrator al societatii Siatra Prod Tg-Jiu (de recuperare deseuri, in faliment), in prezent administrator la societatea Nynmetal Tg-Jiu, pe care il acuza de evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata.

  • Actele de coruptie ale lui Potirca

In actul de inculpare transmis instantei de judecata de catre procurorii anticoruptie se arata ca, in perioada 2001-2004, in calitate de asociat al Siatra Prod si administrator legal pana la data de 14 martie 2003, iar ulterior administrator de fapt, Ninel Potirca a aprobat si dispus evidentierea in actele contabile ale societatii Siatra Prod a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, transmite MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, cheltuielile erau justificate prin documente fictive dintre care unele antedatate, ceea ce a condus la sustragerea, de la plata catre bugetul consolidat al statului, a sumei de 18.635.654 lei, din care 8.011.418 lei TVA si 10.624.236 lei impozit pe profit.


Anchetatorii mai noteaza ca pentru a-si justifica aceste cheltuieli nereale, in perioada 2001-2005, Ninel Potirca a procurat si folosit facturi fiscale emise de societati fictive ori facturi falsificate emise de societati existente, a semnat mai multe documente, intre care si un contract de prestari servicii, unul de intermediere si o factura, in care a fost contrafacuta semnatura administratorului societatii emitente.

Mai mult, spun procurorii, Ninel Potirca i-a determinat si pe inculpatii Dan si Mihalache Radu si Tanase Potirca sa intocmeasca sau sa semneze documente, precum un contract de intermediere sau facturi fiscale, antedatate, unele procurate pe cai ilegale, intocmite pentru operatiuni nereale.

Citeste si:
Shakira este acuzată de evaziune fiscală. Cântăreața ar putea...
Shakira este acuzată de...

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asupra bunurilor imobile, respectiv terenuri identificate in proprietatea lui Ninel si Tanase Potirca.

Fost candidat la Presedintie, retinut pentru evaziune fiscala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.