Interpreta Shakira este acuzată de evaziune fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro. Autoritățile afirmă că au destule dovezi pentru ca interpreta să fie judecată. Cântăreața însă susține că este nevinovată.

Shakira ar putea fi judecată pentru evaziune fiscală

Shakira este acuzată de evaziune fiscală în Spania pentru neplata a 14,5 milioane de euro în impozite către stat. În cursul a trei ani de investigații, un judecător afirmă că s-au strâns destule dovezi pentru ca interpreta să fie judecată și chiar să ajungă la închisoare.

Mai exact, artista este acuzată că între anii 2012-2014, nu şi-a achitat impozitele în Spania, deşi trăia acolo cu soțul ei, fotbalistul Gerard Pique.

Shakira pledează nevinovată

Se presupune că Shakira s-ar fi mutat în Spania în anul 2011, atunci când relația cu partenerul ei a fost făcută publică. Procurorii însă sunte de părere că interpreta și-a menținut rezidența fiscală oficială în Bahamas până în anul 2015, atunci când a început să își plătească impozitele în Spania.

Retail jobs

Avocații Shakirei susțin artista a adunat cea mai mare parte a veniturilor din 2014, în urma unui turneu mondial. Astfel, cântăreața nu ar fi încălcat legea rezidenței fiscale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.