Romanii ar avea de ales intre multe variante atunci cand vine vorba de evenimentele politice ale lui 2010, dar care ar putea fi desemnat drept "cel mai important"?

Europarlamentarul Cristian Preda ne da raspunsul la aceasta intrebare: Cel mai inedit eveniment politic al lui 2010 a fost sincronizarea dintre PSD si PNL.

Eurodeputatul sustine ca aceasta intelegere intre doua partied aparent la poli opusi ai polticii depasteste ca “intensitate” Politica de austeritate a guvernului, Expulzarea romilor din Franta, Inundatiile din vara, Esecul motiunilor de cenzura depuse de Opozitie, Remanierea guvernamentala sau Sanctionarea lui Mircea Geoana de catre PSD.

Preda priveste sceptic aceata alianta intre cele doua partide, care este pe cale sa se formeze la inceputul acestui an si sustine ca intre PSD si PNL nu va fi vorba niciodata de o intelegere in termini egali ci mai degraba de o comasare.


Acesta sustine ca PNL va fi absorbit de catre PSD, la fel cu s-a intamplat si in trecut cu alte partide politice.

Preda este de parere ca ideea de comasare a PNL de catre PSD ar putea avea o influenta externa, liberalii fiind mult mai aporpiati de socialistii in PE decat de partidele de dreapta si de conservatori.

“Cine poate mai mult poate si mai putin. Daca pe plan extern, penelistii sunt de stanga, de ce n-ar fi si pe plan intern? O asemenea pierdere a identitatii merita podoaba comasarii”, scrie Preda pe blogul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.