Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, propune ca pana la 31 ianuarie 2011 sa se realizeze o alianta social-liberala inregistrata la tribunal, presedintele PNL, Crin Antonescu, replicand ca esential este ca anul viitor opozitia sa se poata transforma in majoritate.

Dan Voiculescu, vicepresedinte al Senatului, considera ca prioritatea opozitiei este realizarea unei aliante politice oficiale, inregistrata la tribunal pana la 31 ianuarie 2011.

"Opozitia trebuie sa devina o alternativa serioasa si responsabila la actuala putere. Eu m-am saturat de motiuni de cenzura in care nu mai crede nimeni. M-am saturat, in egala masura, de proteste simbolice, de vehementa la televizor si capete plecate in Parlament. M-am saturat de rivalitatile din interiorul opozitiei. Daca nu vrea sa se compromita definitiv, opozitia trebuie sa se uneasca, trebuie sa propuna un proiect politic coerent si credibil(...) Este esential ca, pana la 31 ianuarie 2011, sa se realizeze o Alianta Social Liberala, inregistrata la tribunal. Ideal ar fi ca aceasta Alianta sa fie compusa din PSD, PNL si PC, insa, daca PSD nu se decide in acest sens, cred si in solutia PNL-PC", sustine Voiculescu, citat de MEDIAFAX.

  • Antonescu ar fi de acord

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, referitor la propunerea presedintelui fondator al PC, ca esential este ca opozitia sa se poata transforma in 2011 in majoritate.

"Esential in acest proiect este sa construim sau sa reconstruim o majoritate solida. Cand anume si cum anume se formalizeaza ea este o chestiune importanta dar este o chestiune care se discuta dupa aceea. Oricum, din cat am apucat sa vad, si acest comunicat al senatorului Voiculescu porneste tot din exprimarea acestei convingeri - ca e nevoie de o opozitie unita si mai ales de o opozitie capabila foarte rapid sa se transforme in majoritate", a spus Antonescu.

  • Ponta nu vrea date limita

Intrebat de jurnalisti, dupa o intalnire cu alesii locali ai PSD la care au participat si presedintii PNL si PC, ce parere are despre scrisoarea lui Dan Voiculescu, care afirma ca alianta opozitiei ar trebui semnata pana la 31 ianuarie, Ponta a raspuns: "Nu poti sa dai termene cand este vorba de o intelegere intre trei partide. Eu am discutat in conducerea PSD, in CEX, si am mandat sa discut cu PNL si PC sa mergem cu constructia unei opozitii unite oricat de departe va fi necesar"
Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Ponta a spus ca simte ca lucrurile "merg in directia buna" in ceea ce priveste incheierea unei aliante intre partide, transmite MEDIAFAX.

"Nu o sa se faca intr-o zi sau intr-o seara, poate nici intr-o luna, dar buna intentie exista si nu am niciun fel de indoiala nici in ce ii priveste pe liberali, nici in ce ii priveste pe conservatori. Facem eforturi sa netezim asperitatile", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.