Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata, duminica, de Pro TV, ca este fezabila varianta ca PSD, cel mai votat partid in sondajele recente, sa dea premierul, iar PNL sa dea presedintele, Crin Antonescu fiind, acum, cel mai votat candidat la Presedintie.

Intrebat ce vrea sa puna in locul Guvernului Boc, dupa o eventuala cadere a acestuia, Ponta a raspuns: "Un Guvern PSD-PNL, al celor doua partide, cu un plan anticriza".

El a mai spus ca votul dat in 2008 de romani la alegerile parlamentare nu mai are nicio relevanta in prezent, pentru ca s-a format o noua majoritate si a aparut un nou partid, care nu a candidat la acele alegeri, scrie MEDIAFAX.

Ponta a mai spus ca PSD a stabilit cu PNL un program economic comun.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca daca motiunea de cenzura ar fi trecut, sau daca un nou demers similar ar avea succes si s-ar ajunge la un Guvern anticriza PSD-PNL, nu s-ar renunta la cota unica de impozitare, pentru ca trecerea la cota diferentiata, in continuare sustinuta de PSD, este un proces laborios care nu trebuie facut in graba.

  • Intrebat daca ar fi dispus sa conduca acest Guvern PSD-PNL, Ponta a raspuns ca nu persoana este importanta si ca social-democratii nu pot impune persoane.

"Cred ca PSD are cativa oameni care ar putea conduce acest Guvern", a spus Ponta. Intrebat daca printre aceste persoane se afla si el, Ponta a raspuns: "Vreti sa ma prezint pe mine insumi? Nu persoana mea este conditia pentru colaborarea cu PNL".

  • El a mai spus ca, potrivit sondajelor "recente", PSD ar fi cel mai votat partid, cu cote de 38%-40%, iar Crin Antonescu ar fi cel mai votat candidat pentru Presedintie.

"Pentru noi n-ar fi problema de orgoliu sa spunem ca PSD este partidul care poate sa dea prim-ministrul si PNL presedintele, daca asta ar fi o solutie politica agreata insa de cei care ne voteaza", a spus Ponta, mentionand ca pentru el varianta este "perfect fezabila".

Intrebat daca doreste o fuziune PSD-PNL, Ponta a raspuns: "Nu, Doamne Fereste!".

Pe de alta parte, intrebat daca este "constient" de faptul ca daca PSD nu va castiga la alegeri peste 50% din voturi Traian Basescu nu va nominaliza premier social-democrat, Ponta a raspuns: "Mi se pare un calcul pe termen scurt".

  • Ponta a mai spus ca la urmatoarele alegeri parlamentare va candida pentru un post in colegiul sau din Targu Jiu. Raspunzand unei intrebari, el a mentionat ca nu este exclusa candidatura sa la Presedintie la urmatoarele alegeri, dar este putin probabila.

El a precizat ca motivele tin de faptul ca peste patru ani va avea 42 de ani si pentru ca simte ca poate fi mai bun in zona executiva.
Citeste si:
Ciucă și Ciolacu vor merge într-o vizită oficială în Republica Coreea
Ciucă și Ciolacu vor merge...

"Daca PSD poate accede la guvernare cu un program social-democrat si conditia este ca nu Victor Ponta sa fie prim-ministru, o accept imediat", a spus Ponta. El a spus ca pune ca si conditie a discutiei cu PNL ca PSD sa dea premierul, numele acestuia urmand sa fie stabilit ulterior.

Intrebat daca suspendarea presedintelui Basescu mai este o problema de actualitate, Ponta a raspuns: "Nu, nici nu cred ca va fi vreodata suspendarea unui presedinte o problema de actualitate". El a mentionat ca suspendarea trebuie facuta atunci cand seful statului, indiferent cum se numeste, isi incalca atributiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.