Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, vor efectua o vizită oficială în Republica Coreea, în perioada 21-23 decembrie. Cei doi oficiali români vor fi însoțiți de mai mulți membri ai Guvernului și parlamentari.

Ciucă și Ciolacu, vizită oficială în Republica Coreea

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu vor efectua o vizită oficială în Republica Coreea în zilele ce urmează. Oficialii români se vor întâlni cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, cu prim-ministrul Han Duck-soo, primarul orașului Busan Park Heong-joon, președintele Autorității portului Busan - domnul Kang Joon-suk și CEO-ul Samsung C&T, domnul Se-Chul Oh.

Liderul PSD va fi însoțit de Sorin Grindeanu, viceprim-ministru al Guvernului României, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, Florin Spătaru, ministrul Economiei, deputatul PSD Alfred-Robert Simonis, lider al Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, deputatul Eugen Bejinariu, preşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale.

La rândul său, premierul va fi însoțit de ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Energiei, Virgil Popescu și directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiță

Despre ce vor discuta oficialii români cu oficialii coreeni

Premierul Nicolae Ciucă va participa la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, după care va vizita portul Busan. De asemenea, premierul va vizita compania Hanwha Aerospace, producător de soluții de apărare, compania Hyundai Rotem, specializată în producția de material rulant, echipamente militare și inginerie de instalații, și va face o vizită și în zona demilitarizată Paju, de la granița cu Republica Populară Democrată Coreeană.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Ciucă este de părere că această vizită în Republica Coreea va „contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale și la evidențierea unor oportunități noi”.

„Sunt optimist că întrevederile pe care le vom avea cu partenerii noștri sud-coreeni vor contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale și la evidențierea unor oportunități noi, având în vedere caracterul special al relației cu Republica Coreea, a zecea economie a lumii și singura țară asiatică cu care România colaborează în cadrul unui Parteneriat Strategic. Este ceea ce am discutat în luna septembrie cu omologul sud-coreean, Han Duck-soo. Mă bucur că avem ocazia acum să susținem cele discutate atunci cu idei concrete de impulsionare a cooperării bilaterale, în măsură să consolideze încrederea în economia României pe care au manifestat-o până acum partenerii noștri sud-coreeni și care sperăm să se reflecte și la nivelul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, din care fac parte”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.