Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca deputatii PSD nu vor participa la sedintele Camerei Deputatilor pana la demisia Robertei Anastase din functia de presedinte al acestui for legislativ.

Ponta a spus ca intentia PSD este de a repune in discutie, la reexaminarea Legii pensiilor, si alte articole decat cele semnalate de presedintele Traian Basescu.

El a precizat insa ca deputatii social-democrati nu vor participa la rediscutarea Legii pensiilor, dar nici a altor legi in Camera Deputatilor pana cand Roberta Anastase nu va demisiona sau nu va fi inlocuita din functia de presedinte, transmite MEDIAFAX.

"Nu putem fi complici si nu putem legitima frauda comisa de doamna Anastase. Practic, activitatea unei Camere a Parlamentului este blocata doar de complicitatea si de scutul pe care PDL il fac, exact ca si in cazul Ridzi, in jurul unei persoane dovedita deja in opinia publica de a fi fraudat un vot esential", a spus Ponta.

El a mentionat ca PSD nu isi va schimba aceasta decizie nici daca sedintele Camerei vor fi conduse de unul dintre vicepresedinti.

"Atat timp cat doamna Anastase nu demisioneaza, Camera Deputatilor este condusa nelegitim si noi nu dorim sa fim complici cu fraudele doamnei Anastase", a mai declarat Ponta.

Activitatea Camerei Deputatilor este marcata de blocajul generat de boicotul parlamentarilor PSD si PNL, care nu mai participa la intrunirile Biroului Permanent in semn de protest fata de modul in care a fost adoptata Legea pensiilor, dar si de absenta deputatilor de la lucrarile comisiilor.

  • PSD au parasit sedinta CD

Deputatii PSD au parasit, luni, sala de sedinta a Camerei, precizand ca vor asista la lucrari de la balcon, dupa ce s-au declarat nemultumiti de faptul ca sedinta este condusa de Roberta Anastase.

Social-democratii au cerut in mod repetat ca Roberta Anastase sa nu conduca sedinta, ci sa desemeneze un vicepresedinte pentru aceasta, dar solicitarea lor nu a fost supusa unui vot.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Un deputat PSD, Adrian Solomon, a anuntat de la tribuna ca va ramane in sala de sedinte a Camerei, pentru ca puterea sa nu mai acuze vreodata opozitia ca "nu a avut niciun ochi" asupra dezbaterii din legislativ.

Liberalii au anuntat anterior ca nu participa la o sedinta condusa de Roberta Anastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.