Inlocuirea din functie a presedintilor celor doua camere ale Parlamentului este constitutionala, singura bariera care trebuie depasita fiind cea politica, a declarat, ieri, presedintele PD, Emil Boc, citat de Mediafax. Boc a afirmat intr-o conferinta de presa ca a studiat cu atentie articolul nr. 61 din Constitutie si a concluzionat ca acesta arata ca presedintii celor doua camere pot fi revocati din functie inainte de finalul unui mandat, deoarece sunt si membri ai birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

"Am vazut ca domnii Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu vin cu argumente de natura constitutionala, cum ca Legea fundamentala nu ar permite schimbarea lor din functie. Am studiat Constitutia si nu vad de ce inlocuirile din functii ale lui Nastase si Vacaroiu ar fi neconstitutionale", a afirmat Emil Boc. El a adaugat ca, "legal si constitutional", nu exista nici un impediment pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, "singura bariera care ar trebui depasita fiind cea politica".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.