Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu, a declarat vineri ca reprezentantii puterii vor participa la Biroul Permanent convocat de Mircea Geoana sambata, insa doar pentru a-i spune ca, prin amanarea votului motiunii, pune in pericol eliberarea urmatoarei transe de la FMI si decredibilizeaza Romania.

Anca Boagiu a spus ca a aflat de convocarea Biroului Permanent din presa, "intr-un mod nepoliticos". "Maine (sambata - n.r.) vom fi prezenti doar ca sa ii explicam ca, inca o data, decredibilizeaza Romania, inca o data pune in pericol eliberarea transei de la FMI, ca inca o data nu a inteles ca Romania este in contratimp si cele doua legi asumate de catre Guvern trebuie sa intre in implementare tocmai pentru ca Romania sa iasa mai usor din criza", a spus Boagiu, relateaza NewsIn.

Senatorul PDL l-a acuzat pe Geoana ca actioneaza "ca membru de partid", si nu ca presedinte al Senatului, si ca decredibilizeaza Romania, "in conditiile in care termenele constitutionale au expirat, iar maine ar fi trebuit sa votam motiunea".

Intrebata daca ia in calcul varianta atacarii procedurii de vot a motiunii la Curtea Constitutionala, in cazul in care aceasta va avea loc marti, Anca Boagiu nu a dat un raspuns clar. "Eu in acest moment nu mai iau in calcul nimic. Vad doar, constant ca se incalca flagrant Constitutia. Noi facem ceea ce trebuie pentru Romania, interesul nostru este ca legile asumate de Guvern ca urmare a acordului cu FMI sa fie adoptate, astfel incat sa nu ne decredibilizam in fata institutiilor internationale", a spus aceasta.

Pe de alta parte, intrebata daca PDL intentioneaza sa ia masuri in privinta lui Mircea Geoana, Boagiu a spus ca reprezentantii puterii sunt "mult mai preocupati de soarta Romaniei decat de soarta lui Mircea Geoana in acest moment". "Nu este prima data cand incalca Constitutia. Stim ca si anul trecut am ramas fara Guvern mai multe luni tocmai ca urmare a abuzurilor pe care le face ca presedinte al Senatului, urmarind doar ordinul pe care il primeste de la PSD", a continuat senatorul PDL.

"E o atitudine absolut iresponsabila si nejustificata, pentru ca decizia CCR a fost data in favoarea opozitiei. Sunt stabilite clar trei zile tocmai pentru a proteja opozitia de abuzurile eventuale ale puterii", a precizat Boagiu.

Intrebata daca la intalnirea de sambata va solicita ca motiunea de cenzura sa fie dezbatuta luni, Boagiu a spus ca va purta a discutie cu Mircea Geoana, dar a sustinut ca probabil va invoca din nou argumentul ca reprezentantii puterii fac o convocare "in graba". "Oricata graba ar fi, atunci cand e vorba de Romania nimic nu e prea repede", a conchis Boagiu.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Membrii Biroului Permanent al Senatului si liderii de grup din partea PDL, UDMR si UNPR l-au invitat pe Mircea Geoana la o discutie vineri, pentru a explica decizia sa de "blocare" a convocarii Birourilor reunite. Tot vineri, vicepresedintele Senatului Anca Boagiu (PDL) i-a cerut presedintelui Senatului sa convoace conducerea Parlamentului vineri, "pentru a dovedi ca actioneaza ca sef responsabil", si nu ca membru PSD. Mircea Geoana nu a dat curs invitatiei, dar i-a scris lui Boagiu o scrisoare vineri dimineata, anuntand-o ca a convocat conducerea Senatului pentru sambata la pranz pentru o discutie "lamuritoare" privind dezbaterea motiunii de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.