Presedintele Senatului, Mircea Geoana,a declarat ca Victor Ponta trece acum printr-o "faza" prin care a trecut si el dupa ce a devenit sef al partidului, cand credea ca "taie" si "spanzura", adaugand ca actualul lider al PSD e lipsit de experienta, dar acest lucru nu este o critica pe care i-o face.

Intrebat, la o emisiune Realitatea TV, in ce relatie este cu Victor Ponta, Geoana a declarat: "Relatie ca de la cineva mai experimentat, la un tanar care este la inceput de cariera. Eu privesc cu destul de multa intelegere.... Am trecut si eu prin faza asta, cand voiam sa ma afirm dupa ce am castigat congresul impotriva domnului Iliescu, credeam ca tai si spanzur si fac. (...) La Victor Ponta e evident un proces de adaptare si de ajustare, care e in fond o lipsa de experienta, asta nu e o critica". [PSD ar putea cere un referendum pe tema masurilor anticriza]

Potrivit NewsIn, presedintele PSD si-a explicat si rolul actual pe scena politica, explicand ca "in clipa in care vii cu toate frustrarile campaniei prezidentiale, cinci milioane doua sute de voturi castigi in Romania si lumea te cunoaste, e firesc sa fii in continuare util si activ in acest partid".

Fostul lider PSD a evitat sa raspunda criticilor la adresa sa din partea lui Ponta, care a spus sambata ca nu mai vrea sa se faca glume pe seama PSD cu flacara violet. "Eu nu am auzit de flacara violet in viata mea, dar daca este o aluzie la campania prezidentiala, acolo cred ca va trebui la un moment dat sa aflam si sa spunem intregul adevar despre aceasta campanie. Voi avea nevoie si de colaborarea institutiilor statului", a spus presedintele Senatului.

Mircea Geoana a explicat ca nu a abandonat ideea unei comisii parlamentare de ancheta care sa investigheze daca alegerile prezidentiale au fost fraudate. "In evaluarea noastra si asta e un lucru pe care il spun cu tarie - poate o sa va para un Geoana bosumflat dupa sase luni care vorbeste despre urmatoarele alegeri - dar noi am castigat alegerile astea la o diferenta mult mai mare. Nu am abandonat ideea unei comisii parlamentare de ancheta pentru acest subiect, pentru ca atunci vom putea sa cerem cu temei legal institutiilor abilitate toate informatiile de care avem nevoie", a conchis pesedistul.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Victor Ponta a declarat, sambata, la Vaslui, ca doreste ca PSD sa devina un partid respectat, sa nu se mai rada vreodata de aceasta formatiune si nici sa se mai faca glume cu "flacara violet, cu jacuzzi si cu alte lucruri". [Ponta: "Nu vreau ca de PSD sa se mai rada vreodata"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.