Presedintele PSD, Victor Ponta, si cel al PNL, Crin Antonescu, s-au intalnit in cursul dupa-amiezei de luni pentru a discuta detalii privind motiunea de cenzura pe care o vor sustine parlamentarii celor doua formatiuni, insa discutiile vor continua asupra domeniilor abordate in motiune.

Victor Ponta a declarat pentru NewsIn ca discutiile cu liberalii vor continua in cursul saptamanii viitoare, urmand sa fie abordate mai multe domenii de activitate ale Guvernului care ar putea fi criticate in motiunea opozitiei.

Presedintele PNL Crin Antonescu anuntase, la sfarsitul saptamanii trecute, ca se impune initierea unei motiuni de cenzura din partea opozitiei, care sa fie axata in principal pe chestiunea deciziei CCR cu privire la legislatia in domeniul descentralizatelor si pe probleme de ordin economic.

De asemenea, dupa ce a devenit presedinte al PSD si Victor Ponta a spus ca PSD va depune cu siguranta o motiune de cenzura la adresa Guvernului in aceasta sesiune.

Motiunea va fi depusa la sfarsitul lui mai

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni la Realitatea TV, ca motiunea de cenzura a social-democratilor si liberalilor impotriva "Guvernului nesimtit" ar putea fi depusa spre sfarsitul lunii mai.

"Daca ma intrebati daca trece motiunea de cenzura, probabil ca nu trece, ca nu avem numarul de voturi. Asta inseamna ca sa nu mai facem? Eu cred ca trebuie s-o facem pentru a arata ceea ce noi consideram gresit la actuala guvernare si pentru a arata ceea ce noi am fi in stare sa facem mai bine daca vom veni la guvernare", a declarat liderul PSD. El a adaugat ca motiunea ar putea fi gata "probabil in luna mai, spre sfarsitul lunii mai".

"Eu numesc Guvernul asta, cu termenul care ii place atat de tare domnului Emil Boc, <<Guvernul nesimtit>>. Pentru ca orice le spunem noi, ei dupa aia recunosc, <<asa e domne, au dreptate astia, dar da-i incolo, noi ramanem pana la urma la putere>>. Eu cred ca trebuie sa facem motiunea de cenzura, iar in motiunea de cenzura o sa punem noi ceea ce consideram ca e mai grav in aceasta perioada: somajul, legea pensiilor, legea salarizarii unice (...) In mod sigur, si ideea enuntata de dl Antonescu a faptului ca dupa ce Curtea Constitutionala spune de doua ori ca nu poti sa politizezi functia publica, Guvernul a venit a treia oara sa faca acelasi lucru. Din punctul nostru de vedere, acestea sunt lucrurile cele mai grave si le vom pune in instrumentul pe care il are opozitia la indemana, care este motiunea de cenzura", a detaliat el subiectele care vor fi tratate in textul opozitiei.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Presedintele PSD a spus ca formatiunea sa ar fi putut depune singura motiunea, fara PNL, dar a considerat ca in acest moment o infatuare nu are loc

Presedintele PNL a punctat ca, in discutia avuta cu presedintele PSD Victor Ponta, cei doi lideri ai opozitiei au convenit asupra necesitatii depunerii unei motiuni de cenzura. "O vom pregati evident impreuna si cred ca asta e lucrul esential", a afirmat liberalul.

Cat priveste domeniile in care se va face textul motiunii de cenzura, Antonescu a specificat ca aceste aspecte raman sa fie "cizelate" in viitor, dar ca ar trebui ca motiunea de cenzura sa cuprinda o sinteza a greselilor guvernarii.

"Din punctul meu de vedere, pe care l-am impartasit si presedintelui Victor Ponta, cred ca se face simtita nevoia unei motiuni de cenzura directionata pe un front larg, pe ansamblul guvernarii, pentru ca avem si probleme de natura economica, diagnostice din ce in ce mai severe, avem probleme sociale care se acutizeaza, avem de asemenea, si ultimul verdict al Curtii Constitutionale ne-a aratat, si anume o incapatanare, o persistenta vinovata a primului-ministru si a Guvernului sau in tendinta de politizare fara precedent a institutiilor publice din Romania. Cred ca pe toate aceste lucruri se poate face sintetic o motiune care sa arate falimentul complet al acestui Guvern care nu are numai patru luni asa cum ni se prezinta, ci are de fapt un an si patru luni", a spus Antonescu.

Citeste si:
Moțiunea împotriva ministrului Muncii a fost respinsă de Camera...
Moțiunea împotriva...

Presedintele PNL a fost intrebat cum va strange sustinerea necesara adoptarii unei motiuni de cenzura. "Interesul unei motiuni de cenzura este de a dezbate public probleme de interes public. Prin fiecare motiune, fie ca e simpla, fie ca e de cenzura, noi practic chemam la responsabilitate pe toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica. Din punctul nostru de vedere, problema alcatuirii, redactarii, conceperii acestei motiuni de cenzura este tocmai posibilitatea de a selecta, de a sintetiza cele mai grave fapte politice ale acestui Guvern. E un Guvern care in fiecare zi face cate 10-15 prostii si este foarte greu de selectat intre ele", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.