Camera Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, depusă de USR și Forța Dreptei. Moțiunea a primit 177 de voturi „contra”.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, respinsă de Camera Deputaților

Plenul Camerei Deputaților a respins moțiuneasimplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, cu 177 de voturi „contra” din partea deputaților și doar 86 de voturi „pentru”, iar alți 6 deputați s-au abținut de la vot. Moțiunea a fost intitulată „Marius Budăi, ministrul salvării pensiilor speciale”.

Deputaţii USR şi Forţei Dreptei au declarat că împotriva ministrul Muncii, Mariu Budăi, există „prea multe dovezi privind incompetenţa şi nepăsarea de care dă dovadă”. Aceștia au mai menționat că ministrul „a clădit” un „scut în jurul specialilor şi al pensiilor speciale” şi „a pus în pericol, de dragul unor pensii nesimţite, miliardele pe care ar urma să le primească ţara pentru dezvoltare”.

Reprezentantul USR, Cristian Seidler, le-a transmis un mesaj parlamentarilor Puterii din plenul Camerei Deputaților, după ce a avut loc votul moțiunii.

L-ați salvat pe salvatorul pensiilor speciale și prin asta v-ați construit un scut în fața pensiilor speciale”, a susținut Seidler.

Ce a spus ministrul Budăi despre moțiunea simplă împotriva sa

În timp ce au avut loc dezbaterile pe moțiune, ministrul Marius Budăi a susținut că „proiectul de lege privind pensiile de serviciu respectă criteriile din PNRR”. „Vorbiți cu falsă îngrijorare de veniturile părinților și bunicilor noștri, vorbiți de salarii, dar le-ați înnghețat pentru doi ani la rând, cât ați fost la guvernare”, a mai spus acesta.

Șeful USR, Cătălin Drulă, a fost dur în mai multe observații la adresa ministrului și membrilor PSD, dar și a liberalilor.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

„Nu știu dacă domnul Budăi știe, dacă l-aș suna la două noaptea și ar răspunde, dacă știe cât este pensia medie contributivă în România, puțin sub 1800 de lei, de zece ori mai mică decât pensia lui Nicolae Ciucă, asta apără PSD”, a susținut Cătălin Drulă în plenul Camerei Deputaților.

De asemenea, moțiunea contra ministrului Muncii Budăi a declanșat și reproșuri între formațiunile Puterii pe tema reformei pensiilor speciale. În timpul dezbaterilor, fostul ministru Raluca Turcan a menționat că cei care gestionează acest proces au șansa să intre în istorie ca reformatori. În cazul în care eșuează, aceștia pot fi numiți politicieni care au ratat cea mai bună fereastră de oportunitate pentru modernizarea unor sisteme publice în România, a spus Turcan.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Martie 2023 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.