Conducerea PDL a adoptat, luni, o rezolutie in care se spune ca democrat-liberalii au fundamentul politic si moral pentru a solicita postul de prim-ministru intr-un Guvern care sa fie sprijinit de PDL, PNL, UDMR, minoritati si grupul independentilor din Parlament.

"PDL apreciaza ca formatiunile politice de pe scena politica romaneasca trebuie sa renunte la retorica de campanie si principala preocupare a politicienilor trebuie sa fie gasirea principalelor solutii politice pentru o majoritate parlamentara capabila sa sustina un guvern in perioada urmatoare", se arata in textul rezolutiei adoptate in unanimitate, luni, de catre Biroul Permanent National al PDL.

Democrat-liberalii sustin ca este necesara constituirea unei majoritati parlamentare in care sa intre PDL, PNL, UDMR, grupul minoritatilor nationale si grupul parlamentarilor independenti. "PDL are temeiul politic legal si moral sa solicite functia de prim-ministru pentru PDL. Desemnarea primului-ministru apartine presedintelui Romaniei, dar credem ca din acest punct de vedere lucrurile nu mai pot astepta, deciziile trebuie sa fie luate. Asteptam forma finala a deciziei Curtii Constitutionale de validare a alegerilor prezidentiale si politicienii trebuie sa ia o decizie pentru sustinerea guvernului care trebui sa intre imediat in activitate", se mai spune in rezolutie, arata NewsIn.

Presedintele PDL, Emil Boc a precizat ca rezultatele de la alegeri ii indreptateste partidul sa solicite presedintelui Romaniei ca postul de premier sa-i revina. "Postul de prim-ministru nu se negociaza pentru ca PDL are dreptul politic si moral sa pretinda pozitia de prim-ministru avand in vedere rezultatele de la alegerile parlamentare si cele de la alegerile prezidentiale", a declarat Boc. Intrebat cum comenteaza faptul ca liberalii cer in continuare ca premierul sa fie un independent, liderul PDL a raspuns: "Partenerii de la PNL sunt asteptati, dar nu si rugati. Pozitia noastra este foarte clara: dorim o majoritate consistenta, solida de dreapta".

Boc a subliniat ca PDL are variante pentru postul de prim-ministru, dar acestea vor fi discutate in primul rand cu seful statului. Intrebat daca ar accepta un nou mandat de prim-ministru in cazul in care Traian Basescu i-ar cere acest lucru, Boc a raspuns: "N-am discutat astazi (luni, n. red) nume pentru ca si noi asteptam validarea alegerilor prezidentiale. Dupa ce se vor valida alegerile prezidentiale vom discuta si nume".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.