Plenul Senatului a aprobat miercuri modificarile aduse de Cabinetul Tariceanu la Statutul cadrelor didactice, prin care se acorda posibilitatea cetatenilor membri ai Uniunii Europene de a ocupa posturi in invatamantul superior din Romania.

Senatul a adoptat, cu 69 de voturi "pentru" si doua "impotriva", proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 88/2008, care modifica Statutul personalului didactic, in sensul acordarii dreptului cetatenilor din state membre ale UE, precum si ai statelor apartinand Spatiului Economic European, de a exercita profesia de cadru didactic in sistemul de invatamant superior din Romania, transmite NewsIn.

Vi se pare normal ca strainii sa predea in Universitatiile noastre, pe cand romanii sunt angajati in UE doar ca muncitori sau spalatori de vase? - Spune-ti parerea pe forum!

Potrivit textului OUG, prin exceptie, posturile didactice din invatamantul superior pot fi ocupate cu contract de munca pe o perioada determinata si de cetateni din state terte, in calitate de personal didactic asociat.

Senatul este camera decizionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.