Premierul Tariceanu a afirmat, duminica, la actiunea de lansare a candidatilor PNL pe Bucuresti, ca PSD si PD-L mizeaza in continuare pe politici demagogice si populiste, marirea salariilor profesorilor cu 50% fiind o masura fantasmagorica, anunta NewsIn.

"Trebuie sa ne opunem ferm politicilor demagogice si populiste caracteristice stangii. PSD s-a reformat prea putin si promoveaza aceleasi politici care au dus Romania in saracie. Iar PD-L, desi se declara partid de dreapta, merge exact pe aceeasi cale a unui populism desantat. Ce a decis Parlamentul si a promulgat presedintele, cresterea salariilor profesorilor cu 50%, este un lucru fantasmagoric. In nici o tara din lume nu se poate asa ceva", a declarat primul-ministru.

Cresterea salariilor profesorilor, strategie de campanie? Spune-ti parerea pe forum!

Tariceanu a reluat argumentele folosite pana acum in combaterea acestei masuri: riscul cresterii inflatiei, devalorizarea leului si cresterea somajului. "Am avut curajul sa spunem <<nu>> acestui tip de politici ce ar narui toata cresterea economica realizata de patru ani in numai cateva luni. Este nesanatos si nerational sa dam banii spre consum", a apreciat seful liberalilor. El le-a cerut candidatilor sa prezinte in campanie realizarile guvernarii PNL pentru a contrabalansa populismul celorlalte partide. "Sa le aratati cetatenilor ce am facut in acesti patru ani. Asta este cartea noastra de vizita", a incheiat Tariceanu, dupa care a facut o scurta baie de multime.

Presedintele PNL a sosit cu intarziere la ceremonie fiind retinut la Patriarhie. El le-a spus liberalilor cu vadita mandrie ca a fost decorat de PF Daniel cu "Crucea Patriarhala" ca o recunoastere "a respectului pe care PNL si Guvernul il recunoaste Bisericii in calitatea sa de reper moral in societate". Liderul liberalilor a invocat apoi Piata Universitatii ca locul in care a inceput reconstructia liberalismului dupa Revolutie.

Interventia lui Tariceanu a intrerupt timp de cateva minute prezentarea candidatilor, care intra in atributiile primarului sectorului unu, Andrei Chiliman. Balbele repetate si tonul inexpresiv al edilului nu au fost de natura sa starneasca un entuziasm prea mare printre cei aproape 250 de militanti PNL prezenti, care au fost destul de apatici. Exceptie au facut candidatii care au venit cu galeria proprie, de la organizatiile de sector, sau cei care sunt mai cunoscuti publicului larg: Crin Antonescu, Ludovic Orban, Cristian Topescu, Dida Dragan. La aceasta s-au mai adaugat cateva momente moarte cauzate de defectiunile tehnice repetate ce au insotit filmuletele de prezentare ale candidatilor.

Toti candidatii au marsat pe ideea asumata de PNL in campanie "Un parlamentar la dispozitia dumneavoastra". La capitolul discursuri, s-a facut remarcat Antonel Tanase ce a monopolizat intregul timp alocat candidatilor din sectorul 6. "Daca incepem cu metroul Drumul Taberei-Universitate, daca continuam cu siguranta, linistea si ordinea publica, daca continuam cu majorarea in continuare a pensiilor, nu se poate ca Romania sa nu ajunga in cel mai scurt timp si in randul tarilor civilizate si din punct de vedere economic", a spus entuziast Tanase, indiferent la greselile de exprimare pe care le comitea.

La final, candidatii PNL si-au luat ramas-bun de la publicul ce se subtiase considerabil din cauza frigului pe acordurile imnului partidului, "Sunt un om, sunt real".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.