Autoritatile ies la rampa cu fotografiile facute in locul de unde a fost rapita Madeline McCann, in urma cu mai bine de un an.

Madeline McCann se afla in vacanta cu familia intr-un resort din Algarve, Portugalia. Ea a fost lasata in apartament cu doi frati mai mici, in timp ce parintii luau cina la un restaurant din apropiere.

De la inceperea investigatiilor in acest caz si pana acum, nimeni nu a avut acces la fotografiile facute de politistii portughezi sositi la fata locului. Pozele le puteti vedea aici.

La o prima vedere a camerei in care se aflau micutii, detectivii observa caracterisiticile unei incaperi normale, locuita de o familie cu trei copii: o masa pentru cina dezordonata, patuturi inghesuite si o usa ce facea intrarea intr-o curte interioara, care sa-i fereasca de caldura specifica zonei.

Intr-una din poze, apare pe patutul micutei Madeline si jucaria sa preferata - pe care mama fetitei o poarta cu ea pretutideni de la momentul disparitiei, in amintirea fiicei sale -. Usor de imaginat zgomotul produs de rasetele si joaca copiilor in camera in care dormeau in fiecare noapte, pana la fatidica seara de 3 mai,...greu de imaginat cine ar fi putut face infioratoarea rapire. In poze apare insa primul detaliu controversat: jaluzeaua trasa de la fereastra incaperii, care a provocat in ultimele 15 luni numeroase dezbateri si teorii.

Fotografiile releva faptul ca patul micutei Madeline se afla in partea stanga a camerei. Astfel ca, un intrus, ar fi trebuit sa se strecoare printre cele doua patuturi din plasa, sa aiba grija sa nu-i trezeasca pe fratii micutei, dupa care sa se opreasca langa cel de-al doilea pat, liber in acel moment, pentru ca intr-un sfarsit sa iasa pe fereastra.

O alta versiune a rapirii, de care se tem parintii fetitei, ar fi aceea ca cel care a rapit-o pe Madeline se afla deja in apartament cand tatal copiilor a revenit in camera , in jurul orei 21:30, pentru a-i controla pe micuti. Ei cred ca intrusul a avut la dispozitie aproximativ 10 secunde sa se ascunda, din momentul in care l-a auzit pe Gerry McCann ca intra in camera. Acesta s-ar fi putut ascunde in baie, in camera principala a apartamentului, sau chiar dupa usa.

Greseala inocenta a tatalui a fost de a presupune ca totul este in regula, cand doar si-a aruncat o privire prin usa glisanta a camerei. Din acel unghi, ar fi vazut doar o mica portiune din patul in care se afla Madeline. Iar faptul ca patuturile gemenilor, pe care i-a observat ca dorm, se aflau in fata patului in care se afla Madeline, mascandu-l, i-a intarit acestuia convingerea ca si micuta se afla in camera si ca, asemenea fratilor ei, doarme.

Din pacate insa, acesta nu s-a asigurat ca toti copiii sunt in camera, fapt ce ar fi dus la interventia politiei cu 30 de minute mai devreme.

Disparitia fetitei a fost descoperita de catre mama acesteia la ora 22:00, cand a revenit, la randul ei, in camera, pentru a-i controla pe cei mici.

Kate McCann a declarat ca atunci cand a deschis usile pentru a intra in camera, usa incaperii
ce facea legatura cu restul apartamentului a fost trantita din pricina vantului, fapt ce i-a atras atentia si i-a indicat ca fereastra din camera fusese deschisa.

In acel moment, ea a fugit catre insotitorii de la masa strigand dupa ajutor.

In ciuda anchetei de amploare desfasurata de politie si ultra-mediatizarii acestui caz in presa internationala, Madeline McCann nu a fost inca gasita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.