Scriitorul Aleksandr Soljenitn a fost depus astazi la Academia de Stiinte pentru un ultim omagiu inainte de a fi inhumat miercuri la cimitirul manastirii Donskoi din Moscova, relateaza NewsIn.

Sicriul in care se odihneste laureatul Nobel pentru literatura a fost depus deschis pe un catafalc, prin fata caruia se vor putea perinda intreaga zi cei care vor sa ii aduca un ultim omagiu disidentului rus.

Sotia scriitorului, Natalia, alaturi de copii au fost prezenti la inceputul funeraliilor civile, iar cele religioase vor avea loc miercuri.

Aproape 200 persoane au asteptat ca sa se poata inclina in fata sicriului, care este depus in fata unui portret in alb si negru al lui Aleksandr Soljenitin.

Primul ministru Rusiei, Vladimir Putin, este asteptat si el pe parcursul zilei la Academia de Stiinte, potrivit postului public de televiziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.