Cadoul republicanilor facea aluzie la recomandarea recenta facuta de Obama automobilistilor americani de a verifica presiunea pneurilor, pentru a economisi benzina. Manometrul este un instrument folosit pentru a verifica daca pneurile sunt bine umflate.

"Nu vom ajunge sa fim independenti din punct de vedere al energiei verificand presiunea pneurilor", a spus candidatul republican John McCain, aflat in campanie in Pennsylvania (est).

Cadoul ironic al republicanilor nu a fost prea apreciat in tabara democrata, care a reamintit ca pneurile bine umflate chiar reduc consumul de benzina al masinii.

Candidatul democrat la Casa Alba si-a sarbatorit luni a 47-a aniversare, in timp ce adversarul sau republican John McCain va implini 72 de ani in 29 august. Simpatizantii veniti la mitingul din Michigan pentru a-i asculta planul cu privire la viitorul energetic al Statelor Unite i-au cantat "La multi ani".

Senatorul de Illinois urma sa isi serbeze aniversarea luni seara la Boston, Massachusetts, in cadrul unei reuniuni private la care erau asteptati donatori. Cantaretul Harry Connick urma sa ii cante senatorului "Happy Birthday", potrivit Boston Globe, care afirma ca la receptie erau asteptate 850 de persoane. Dintre acestia, 250 au platit cate 28.500 de dolari de cuplu pentru privilegiul de a cina cu Obama de ziua lui.

Nu era insa foarte sigur ca membrii echipei lui Obama ii puteau oferi un cadou, pentru ca persoana care trebuia sa se ocupe de acest lucru l-a uitat intr-un taxi din Chicago, duminica seara, a povestit purtatorul de cuvant al campaniei, Robert Gibbs.

Daca va fi ales presedinte in noiembrie, Obama nu va cel mai tanar presedinte ale Statelor Unite. Bill Clinton avea 46 de ani cand si-a preluat functia la Casa Alba, in ianuarie 1993, iar John Kennedy avea 43 cand a facut acest lucru, in ianuarie 1961.