Douazeci si sapte de nou-nascuti au murit in decurs de 15 zile intr-un spital public din Ankara, iar medicii atribuie aceste decese unor cauze diverse, in timp ce un sindicat denunta conditii igienice precare, au anuntat duminica autoritatile, citate de AFP.
Conducerea spitalului, care anuntase anterior ca o treime dintre aceste decese au fost cauzate de boli infectioase, a declarat intr-o conferinta de presa ca rezultatelor testelor nu arata semne de infectie.
Bebelusii, toti nascuti prematur, au decedat din alte motive, precum hipertensiunea, insuficienta cardiaca sau complicatii aparute la nastere, potrivit directorului maternitatii, citat de agentia Anatolia.
"Testele nu arata nimic anormal", a dat asigurari Ugur Dilmen, subliniind ca 47 dintre totalul de 504 bebelusi tratati la spital in luna iulie au decedat. El a exclus posibilitatea ca neglijenta medicilor sa se fi aflat la originea deceselor.

Spitalul este unul dintre cele mai frecventate din Ankara si se ocupa de cazuri dificile. In aceasta institutie ajung bebelusi provenind din toata tara, a adaugat Dilmen.

Sindicatul angajatilor din sectorul medical SES, care sustine ca a fost informat de unii membri ai sai care lucreaza in spital, a afirmat ca decesele s-au inregistrat in numai trei zile - de joi pana sambata, saptamana trecuta. Filiala SES din Ankara a apreciat ca o propagare a infectiilor provocata de conditiile igienice precare din spital ar putea fi la cauza deceselor.

"Sala de nasteri a fost mutata intr-o cladire care nu satisface standardele de igiena, ceea ce favorizeaza contaminarile"
, a declarat pentru AFP un responsabil SES, Ibrahim Kara.

Sindicatul denunta si numarul prea ridicat de pacienti din institutie. "Se ajunge chiar la situatii in care doua sau trei femei asteapta pe aceeasi targa inainte de a naste sau in care trei nou-nascuti sunt pusi in acelasi incubator", a subliniat Kara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.