Agentii federali americani pot de acum inainte sa confiste laptopurile calatorilor, precum si alte dispozitive electronice, la granita, pentru o perioada nespecificata, potrivit Washington Post, relateaza NewsIn.
Conform politicilor anuntate joi de Departamentul pentru Securitate interna, agentii pot actiona astfel chiar daca nu exista suspiciuni de comitere a unor acte ilegale.

Agentii pot transmite continutul calculatoarelor spre alte agentii si entitati private, pentru decriptarea datelor sau din alte motive.

Oficialii spun ca aceste politici se pot aplica oricui intra in tara, inclusiv cetatenilor americani, si sunt necesare pentru prevenirea terorismului.

Masurile au fost dezvaluite in iulie, in urma presiunilor unor grupuri, care au actionat dupa informatii privitoare la tot mai multi pasageri internationali carora le-au fost confiscate laptopuri, celulare sau alte dispozitive digitale.

Noile politici vizeaza hard-discuri, telefoane mobile, iPod-uri, pagerele, beeper-ele si casetele video si audio, precum si carti, brosuri si alte materiale scrise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.