Paisprezece persoane au murit si alte 24 au fost ranite, in urma prabusirii, vineri, a unui camin pentru elevi din centrul Turciei, a anuntat, relateaza NewsIn.
Potrivit sursei, 20 de elevi s-ar afla sub daramaturi. Accidentul s-a produs in jurul orei 02.00 GMT (05.00, ora Romaniei) intr-un district dintr-o zona montana, in provincia Konya, iar cauza este o explozie de gaz.

"Unsprezece cadavre au fost scoase pana acum de sub daramaturi"
, a spus primarul din Taskent, Abdülbaki Acet. Bilantul anterior era de opt morti. El a subliniat ca serviciile de interventie depun eforturi sustinute pentru a salva eventualii supravietuitori, dar nu a fost in masura sa spuna cate persoane se mai afla sub daramaturi.

"Credem ca prabusirea a fost provocata de explozia in cladire a unui recipient de gaz, avand in vedere arsurile suferite de persoanele ranite", a declarat un oficial local al serviciului de sanatate Galip Sef, citat de CNN Turk.


"Ne trezisem foarte devreme, pentru rugaciune. Am coborat, iar de la parter se auzea un tiuit. Am intrat in bucatrie impreuna cu doua profesoare, iar una dintre ele a spus ca o teava de gaze s-a desprins", a povestit o eleva de 13 ani. "Am urcat si dupa cinci minuite am simtit un miros puternic de gaze in dormitoare, imediat urmat de o explozie puternica", a adaugat fata. "Am simtit flacarile langa noi", a adaugat ea.

Rapid salvata de o echipa a sigurantei civile, Merve nu a suferit decat rani usoare. Bilantul precedent era de 13 morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.