Tzipi Livni, ministrul israelian de externe, candidata la functia de premier, a recunoscut public astazi ca a fost agent al Mossad-ului, serviciul de informatii al Israelului, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Am servit patru ani in cadrul Mossad. Am urmat stagii de formare si am fost in strainatate in aceasta functie", a spus ea, la postul de radio militar. Intrebata despre eventualele misiuni efectuate in cadrul Mossad, Livni a refuzat sa dea detalii.

"Am plecat din Mossad cand m-am casatorit, pentru ca nu mai puteam suporta acest gen de viata", a spus Livni.

Presa israeliana si straina a scris deja despre trecutul ei in cadrul Mossad intre 1980 si 1984, dar Livni nu a confirmat aceste informatii.

Livni, in varsta de 49 de ani, a intrat in Parlament in 1999 si este oficial candidata pentru alegerile primare, care vor avea loc la 23 septembrie, din cadrul Kadima, partidul lui Olmert.

Ea este perceputa ca o femeie integra si moderata. Potrivit unui siondaj recent, ea ii devanseaza pe ceilalti candidati la functia lui Olmert in cadrul Kadima, dar avansul ei s-a redus considerabil in fata ministrului transporturilor, Shaul Mofaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.