O noua generatie de lansatoare portabile de grenade, care pot strapunge armura tancurilor, vor fi fabricate in Iordania incepand de anul viitor, a anuntat luni compania rusa Bazalt, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Potrivit sursei, discutiile pentru fabricarea armelor Hashim RPG-32 au loc din 2007, cand compania a facut o demonstratie a armei in fata regelui iordanian Abdullah.

"O operatiune comuna a Rusiei si Iordaniei va permite fabricarea de RPG-32 in Iordania incepand de anul viitor. Dupa aceea, Iordania va putea sa-si vanda productia independent", a spus directorul Bazalt, Vladimir Korenkov.

Lansatoarele Hashim au fost listate de armata americana anul acesta in raportul sau intitulat "Amenintari asimetrice fata de actualele si viitoarele forte americane".

Reprezentantii Bazalt au spus ca acest lansatoare de rachete poate distruge orice vehicul blindat pe o distanta de pana la700 de metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.