Politia italiana s-a confruntat cu zeci de imigranti africani fara adapost care se baricadasera in principala catedrala din Napoli, informeaza Reuters

Conflictul a izbucnit in momentul in care fortele de ordine au incercat sa verifice identitatea imigrantilor. Africanii au ocupat catedrala pentru a protesta, dupa ce cladirea in care locuiau a fost distrusa de un incendiu saptamana trecuta. Ei acuza autoritatile ca le gasesc case italienilor ramasi fara locuinta in acelasi incendiu, dar pe ei ii ignora.

Lideri de sindicat si alti sustinatori ai imigrantilor au spus ca politia a batut imigrantii, dar autoritatile au negat, spunand ca au existat doar cateva momente de "contact". Doi dintre cei circa 50 de imigranti din catedrala au fost arestati, a precizat politia.

Un oficial local a criticat politia pentru ca a "agresat si batut salbatic" protestatari pasnici, in timp ce sindicatul CGIL a numit actiunea fortelor de ordine "o agresiune premeditata si violenta impotriva unor oameni saraci si disperati".

Incidentul intervine la cateva zile dupa ce Guvernul italian a declarat stare de urgenta din cauza imigratiei, starnind indignarea stangii si fiind acuzat ca exagereaza situatia si alimenteaza teama si rasismul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.