Presedintele Sarkozy a mai bifat un punct sustinut in campania electorala: angajatii vor putea lucra mai mult, pentru a castiga mai mult

Parlamentul francez a votat legea prin care se pune capat programului maxim de lucru de 35 de ore pentru francezi. Noua lege va permite companiilor sa negocieze contracte individuale cu sindicatele privind orarul de lucru si orele suplimentare.

Eliminarea programului prea scurt de lucru, introdus de socialisti in urma cu 10 ani pentru a creste numarul de locuri de munca si a scadea somajul, a fost una dintre marile teme ale campaniei electorale ce l-a adus pe Nicolas Sarkozy in fruntea Frantei. Sarkozy acuza acest program redus pentru scaderea competitivitatii Frantei in comparatie cu alte tari.

Mai mult, tinerii care erau dispusi sa munceasca mai mult pentru a castiga mai mult nu aveau posibilitatea de a face acest lucru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.