"Medicii de la spitalul San Salvatore din Pesaro (estul Italiei - n.red.) au refuzat sa acorde ingrijiri medicale unei femei bolnave de cancer, pentru ca este de etnie roma si nu are domiciliu fix", a afirmat asociatia EveryOne, potrivit NewsIn.

Femeia, Mia Copalea, romanca de etnie roma, "ceruse un consult medical urgent si eventual un tratament pentru durerile puternice de cap de care suferea de cateva zile, din cauza cancerului la san cu metastaze cerebrale", potrivit asociatiei.

In urma cu cateva luni, Copalea fusese suspusa la o interventie chirurgicala delicata, la cap, la Milano. Ulterior, ea s-a mutat impreuna cu familia la Pesaro, unde locuieste intr-o cladire abandonata.

"Desi aveam documentele noastre romanesti, personalul medical a refuzat sa ii acorde ingrijiri mamei mele, pentru ca nu aveam un domiciliu aici, la Pesaro. Au refuzat pana si sa ne dea o reteta simpla cu medicamentele urgente impotriva cancerului si pentru a calma durerile de cap"
, a declarat fiica femeii.

"I-au spus ca pentru a merge la un control oncologic trebuie sa aiba intre 300 si 400 de euro", a adaugat ea.

Asociatia EveryOne i-a cerut ministrului italian al sanatatii, Maurizio Sacconi sa "intervina imediat pe langa sectia de oncologie a spitalului San Salvatore, din Pesaro, pentru ca Mia Copalea sa poata fi internata cat mai repede si sa beneficieze de toate ingrijirile necesare, ca orice alta fiinta umana".