Fostul presedinte rus Vladimir Putin, actual premier, va reprezenta Rusia la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, din 8 august, a anuntat luni Minsterul rus de Externe, citat de AFP

"Mai sunt cateva zile pana la Jocurile Olimpice, sute de mii de vizitatori vor veni la Beijing, printre care si rusi. Oficialul cu cel mai inalt rang dintre ei va fi premierul Putin", a declarat Serghei Lavrov dupa o reuniune cu omologul sau chinez, Yang Jiechi.

"Putin va asista la ceremonia de deschidere si se va intalni cu liderii chinezi", a adaugat seful diplomatiei ruse, care se afla luni si marti in vizita in China.

Reprezentantii a aproximativ 10 state, printre care presedintele american George W. Bush si omologul sau francez Nicolas Sarkozy, si-au confirmat deja participarea la ceremonia de deschidere.

Putin s-a retras de la Kremlin la inceputul lunii mai si a fost urmat la presedintie de Dmitri Medvedev, ales in luna martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.