Seful Statului Major Interarme american, generalul Michael Mullen, a afirmat miercuri ca intentioneaza sa "recomande o noua reducere" a contingentului american din Irak in toamna, datorita ameliorarii situatiei din punct de vedere al securitatii, transmite presa internationala

"Sper sa recomand noi reduceri in aceasta toamna", a declarat generalul american intr-o conferinta de presa, la intoarcerea dintr-o deplasare din Irak si Afganistan.

Circa 150.000 de militari americani se afla in prezent in Irak, unde Statele Unite au incheiat retragerea celor cinci brigazi de lupta cu care si-au suplimentat contingentul in 2007.

Plecarea ultimei brigazi marcheaza inceputul unei perioade de evaluare de 45 de zile, ceruta de generalul David Petraeus, comandantul fortelor din Irak, inainte de a decide noi retrageri de trupe.

Razboiul din Irak este extrem de nepopular in Statele Unite, opozitia democrata cerand constant retragerea soldatilor americani. Presedintele George W. Bush a respins constant aceste cereri, sustinand ca orice reducere de trupe va fi decisa la recomandarea comandantilor americani din Irak si in functie de situatia de pe teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.