Verzii au desemnat-o pentru vicepresedintie pe Rosa Clemente, o artista hip hop si militanta, anunta NewsIn.

McKinney, in varsta de 53 de ani, a primit 313 din totalul de 532 de voturi acordate la conventia partidului pentru desemnarea candidatului pentru alegerile din luna noiembrie, a declarat purtatorul de cuvant al formatiunii, Scott McLarty.

In anul 2004, Partidul Verzilor a obtinut 119.859 de sufragii, clasandu-se pe pozitia a sasea, in urma celor doua partide americane mari si a altor trei formatiuni mai mici.

Cea mai buna performanta a partidului a fost inregistrata in anul 2000, cand Ralph Nader, candidat la presedintie, a obtinut 2,8 milioane de voturi, adica 2,7% din total. Unii analisti politici considera ca Nader, un activist pentru drepturile consumatorului, ar fi atras o parte din electoratul democratului Al Gore si a contribuit astfel la inclinarea balantei in favoarea republicanului George W. Bush. Nader candideaza din nou la presedintie anul acesta, ca independent.

McKinney a avut sase mandate in Congres, dar a pierdut in anul 2006. Ea a fost prima femeie de culoare care a reprezentat Georgia in Camera Reprezentantilor.

Un alt membru al camerei inferioare a Congresului, fostul republican Bob Barr, candideaza din partea Partidului Libertarian.

Partidul Verzilor din Statele Unite afirma ca este partener cu Federatia Europeana a Partidelor Verzilor si cu Federatia Partidelor Verzilor din Americi. "Partidele Verzilor sunt primele formatiuni care au recunoscut ca rolul nostru in lume este sa administram resursele naturale ale Pamantului, in loc de dominatie si consum nerestrictionat al bunurilor Pamantului", a anuntat partidul in platforma propusa pentru alegerile din anul 2008.