Columbia a dejucat un complot al rebelilor de stanga pentru a elibera din inchisoare sute de combatanti, la cateva zile dupa ce Ingrid Betancourt si alti 14 ostatici ai miscarii de gherila FARC au fost salvati de fortele de securitate, a anuntat joi Guvernul de la Bogota, citat de Reuters

Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC), afectate de eliberarea, saptamana trecuta, a celui mai important ostatic al lor, intentionau sa desfasoare un raid in inchisoarea de inalta securitate Dona Juana, din nordul provinciei Caldas, a anuntat Guvernul.

Politia si armata, sustinute de elicoptere inarmate cu mitraliere, au inconjurat joi penitenciarul. "Miscarea de gherila voia sa elibereze unii detinuti membri ai sai", a declarat ministrul columbian de interne Fabio Valencia, citat de NewsIn.

Ingrid Betancourt, rapita in timpul campaniei sale prezidentiale din anul 2002, si alti 14 prizonieri FARC - trei americani si 11 columbieni - au fost eliberati in urma unei operatiuni de infiltrare pregatita in detaliu de fortele armate columbiene.

Din totalul de 2.000 de detinuti de la Dona Juana, peste 500 sunt luptatori de gherila arestati pentru insurectie, trafic de droguri si rapiri.

FARC duce o rebeliune impotriva autoritatilor columbiene de peste patru decenii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.