Iranul va ataca Tel Avivul, navele americane din Golf si va lovi in interesele americane din intreaga lume, daca va fi atacat, a declarat azi un consilier al ghidului suprem iranian, citat de Reuters.

"Primul glont tras de Statele Unite in Iran va fi urmat de distrugerea intereselor americane vitale din intreaga lume", a declarat Ali Shirazi intr-un discurs sustinut in fata Gardienilor Revolutiei, potrivit NewsIn.

Statele Unite si aliatii lor suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arma nucleara, Teheranul spunand ca programul nuclear are scopuri pasnice.

Comentariile lui Shirazi, reprezentantul ghidului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, in cadrul Gardienilor Revolutiei, au intensificat un razboi al declaratiilor, care a provocat temeri cu privire la o confruntare militara si care a contribuit la cresterea pretului petrolului in ultimele saptamani. "Regimul sionist exercita presiuni asupra oficialilor de la Casa Alba sa atace Iranul. Daca ei sustin o astfel de stupiditate, Tel Avivul si navele americane din Golful Persic vor fi primele tinte ale Iranului si vor fi distruse", a declarat Shirazi.

La Ierusalim, purtatorul de cuvant al premierul israelian Ehud Olmert, Mark Regev, a refuzat sa comenteze amenintarea legata de Tel Aviv. "Cuvintele lui Shirazi vorbesc de la sine", a spus el.

Israelul, considerat singura putere nucleara din Orientul Mijlociu, a avertizat Iranul cu privire la fabricarea unei arme atomice. Statele Unite spun ca vor sa rezolve disputa pe cale diplomatica, insa nu exclud o reactie militara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.