O colectie de poeme scurte inedite ale premiantului Nobel pentru literatura, Pablo Neruda, a fost descoperita recent in Chile de un colectionar, a scris cotidianul din Chile, El Mercurio, potrivit AFP.

Intitulata "Albumul Isla Negra" colectia dateaza din 1969 si este dedicata Aliciei Urrutia, o nepoata a sotiei poetului, Matilde Urrutia, care a locuit in acea perioada in casa cuplului din statiunea balneara Isla Negra, pe coasta centrala a statului Chile, informeaza NewsIn.

Poemele sunt scrise in stilul tipic al scriitorului Neruda, ceea ce exclude orice posibilitate de a fi un fals, a afirmat pentru Mercurio avocatul Nurieldin Hermosilla, care deja poseda o vasta colectie a operelor poetului chilian.

Printre altele, "P"-ul din "Pablo" este unic in manuscrisele lui Neruda si este foarte dificil de imitat, a spus colectionarul. Cel din colectie "corespunde total" cu semnatura poetului, a adaugat acesta.

Acest album este "o dovada directa si definitiva, data de pana poetului, a iubirii sale fata de Alicia", a afirmat Hermosilla care a platit, potrivit spuselor sale, "o suma foarte mare" pentru colectia de poezii.

Biografiile lui Neruda au semnalat deja ca Alicia Urrutia a fost amanta poetului in timpul ultimilor ani de viata ai acestuia. Potrivit ziarului Mercurio, ea a locuit la Arica, un oras din nordul statului.

Colectia "Albumul Isla Negra" nu face parte probabil din capodoperele poetului, insa, are o tonalitate "dulce, suava, si tragic de trista", a apreciat Hermosilla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.