La Odessa s-au deschis ieri lucrarile de doua zile ale unui seminar international ce-si propune sa examineze rezultatele monitorizarii ecologice a proiectului restabilirii canalului de navigatie spre Marea Neagra pe canalul Bistroe. Reuniunea a fost convocata la recomandarea organizatiilor internationale pentru protectia mediului inconjurator. Intre timp, vicepremierul ucrainean, Anatoli Kinah, a confirmat informatiile care circula la Kiev, potrivit carora autoritatile statului au demarat o operatiune de verificare si control al activitatii companiei Delta - Lotman, principalul executant al proiectului Dunare - Marea Neagra.

In alta ordine de idei, el i-a asigurat pe ziaristi ca, in privinta canalului pe bratul Bistroe, obiectiv care a deteriorat dramatic, anul trecut, relatiile dintre Kiev si Bucuresti, "lucrarile de amenajare vor continua, deoarece guvernul nu are intentia de a renunta la acest proiect". Cat priveste dialogul bilateral cu Romania, a adaugat Kinah, "sunt convins ca presedintele Viktor Iuscenko va gasi intotdeauna un limbaj comun in domeniul colaborarii, dar o cooperare bazata pe egalitate in drepturi si conditii reciproc avantajoase pe masura intereselor noastre nationale".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.