Liderii Fortelor Armate Revolutionare Columbiene (FARC) ar fi primit milioane de dolari pentru a o elibera pe Ingrid Betancourt si pe ceilalti 14 ostatici, afirma vineri Radio Suisse Romande (RSR), citat de AFP.

"Cei 15 ostatici au fost, in realitate, cumparati cu bani grei, dupa care a fost pusa in scena intreaga operatiune", a declarat o sursa "apropiata evenimentelor", catalogata drept fiabila de catre postul de radio.
Potrivit acestei surse, rapitorii ar fi primit circa 20 de milioane de dolari.

Postul de radio a adaugat ca Statele Unite sunt "la originea tranzactiei", din grupul celor 15 eliberati facand parte si trei americani.

Elvetia, alaturi de Spania si Franta, a fost insarcinata in ultimii ani de catre presedintele columbian Alvaro Uribe cu o misiune de mediere cu FARC.

Potrivit variantei oficiale anuntate de autoritatile columbiene, Betancourt, cei trei americani si 11 militari columbieni au fost eliberati miercuri de armata columbiana, in urma unei operatiuni de infiltrare pregatita in detaliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.